لیست اختراعات عليرضا سبزواري
چسب چراغ خودرو بايد دماي بين 40- تا 130 درجه سانتيگراد را زماني كه اتومبيل در حال اجرا يا متوقف است به راحتي تحمل كند. . در اين دامنه وسيع دما، تمام اجزاء چراغ بايد در حالت پايدار نگهداري شوند. در اين اختراع راهكار و فرمولاسيوني براي توليد چسب چراغ با قدرت مهر و موم شوندگي عالي، نقطه نرمي بالا (بالاي 130 درجه سانتيگراد)، فرايند پذيري آسان واتصال قوي مي باشد كه بتواند مقاومت خوبي در شرايط فوق از خود نشان دهد. استفاده محدود از كوپليمر لاستيك بوتيل با خواص ضعيف و استفاده از كوپليمر SEBS به عنوان ماده اصلي تشكيل دهنده چسب چراغ خودرو با ويژگي هايي نظير درزگير بودن و عبور ناپذيري نسبت به هوا و بخار آب، فرايندپذيري آسان با ساير اجزا اصلي چراغ خودرو، از ويژگي هاي منحصر بفرد اين اختراع هستند. در اين اختراع با بكارگيري تركيب درصدهاي متفاوتي از مواد مهندسي شده، نوعي فرمولاسيون بهينه با خواص بسيار مناسب براي توليد چسب چراغ اتومبيل حاصل شد كه با تغيير تركيب اين اجزا امكان توليد گريدهاي مختلفي از چسب چراغ خودرو با خواص مورد نظر فراهم مي آيد. تركيب چسبنده داغ توليد شده در اين اختراع براي مهر و موم كردن لامپ خودرو، چراغهاي جلو، چراغهاي داخلي خودرو، چراغ عقب و غيره مي تواند استفاده شود. علاوه بر اين استفاده از اين چسب نياز به تجهيزات كم، ساده، بازده توليد بالا، عملكرد عالي، مقاومت خوب در برابر آب و بخار هوا به همراه دارد.
اين اختراع در زمينه شيمي پليمر و مهندسي پليمريزاسيون است. مواد پليمري هيبريدي سنتزي- طبيعي و طبيعي اصلاح شده و زيست سازگار به تدريج در حال جايگزيني انواع سنتزي هستند. در بين منابع طبيعي و تجديدپذير براي دست يافتن به زيست پليمرها، زيست توده جايگاه بسيار ارزنده¬اي را دارا مي¬باشد. زيست¬توده هسته خرما به عنوان يك منبع غني از مواد مغذي مورد نياز گياه، با وجود توليد بسيار وسيع در كشورهاي مختلف و به ويژه ايران، مورد توجه و استفاده قرار نگرفته¬است. فقط در بعضي از كشور¬ها از آن به عنوان خوراك دام و طيور استفاده مي¬شود. بنابراين در اين اختراع براي اولين بار از لاتكس¬هاي پليمري حاوي ميكروژل توليد شده به روش امولسيون وارون بر پايه سديم آكريلات، آكريليك اسيد، آكريلاميد و2-آكريل آميدو-2-متيل پروپان سولفونيك اسيد (NaAA-AA-AM-AMPS Poly) با تركيب درصد مولي اجزاء (8-32-6-54) براي اصلاح سطح زيست توده هسته خرما و تبديل اين ماده به يك هيدروژل نيمه سنتزي ارزشمند به ويژه در بخش كشاورزي استفاده شد. در اكثر كاربردهاي قبلي زيست توده¬هاي ليگنو سلولزي در زمينه توليد هيدروژل¬ها و ابر¬جاذب¬ها، زيست توده¬ها قبل از استفاده بايد تحت چندين مرحله آماده سازي و به ويژه واكنش ليگنين زدايي قرار گيرند كه خود باعث صرف هزينه و زمان بسيار زيادي مي¬شود. اما در ايناختراع سعي شد كه اصلاح خواص الياف ليگنوسلولزي حاصل از زيست توده بدون نياز به مراحل آماده سازي پيچيده انجام شود. خواص هيدروژل¬ها بعد از توليد توسط آزمون¬هايي مانند اندازه¬گيري تورم، اندازه گيري خواص رئولوژيكي، طيف سنجي مادون قرمز، ميكروسكوپ الكتروني، تجزيه گرمايي ديناميكي-مكانيكي و تجزيه گرما وزن سنجي مورد بررسي قرار گرفت. تمام اين آزمون ها توليد هيدروژلي هيبريدي با 60% جزء طبيعي و 40% جزء مصنوعي و بهبود خواص تورمي از 5/0 گرم بر گرم به 48 گرم بر گرم ودر بعضي از نمونه¬ها به 70 گرم بر گرم را تأييد مي¬كنند. تصاوير ميكروسكوپ الكتروني مربوط به نمونه هيدروژل هيبريدي توليد شده ، پوشش¬دهي يكنواخت لاتكس پليمري روي سطح صفحه¬هاي تشكيل دهنده پليمر طبيعي و حفره ها و فضاهاي خالي موجود بين لايه هاي ذرات زيست توده را به به اثبات مي¬رساند.
اين اختراع دز مينه شيمي پليمر و مهندسي پليمريزاسيون مي باشد. الياف پلي استر به علت دارا بودن خصوصيات خوبي مانند استحكام، مقاومت سايشي زياد، پايداري ابعادي و مناسب بودن براي مخلوط شدن با ساير الياف بعد از جنگ جهاني دوم به صورت انبوه وارد بازار شد. با وجود خصوصيات عالي الياف پلي استر، بعضي از خصوصيات ضعيف آنها مانند آبگريزي، جذب رطوبت پايين، رنگ پذيري محدود، خواص آنتي استاتيك ضعيف و در نتيجه ضعف منسوجات پلي استري از ديدگاه فيزيولوژي پوشاك (به دليل كم بودن قابليت جذب و عبور آب و عرق بدن) كاربردهاي اين الياف ارزشمند را محدود كرده است. استفاده از روش¬هاي مختلف براي اصلاح اين الياف همواره با بعضي از محدوديت¬ها مانند مصرف زياد مواد شيميايي مانند سود، آلودگي زياد محيط زيست،كاهش استحكام الياف، كاهش مقاومت در برابر كشش و ازدياد طول و و همچنين ايجاد ظاهر كهنه همراه بوده است. در اين اختراع اصلاح خواص الياف پلي استر و به ويژه خواص آبدوستي و ترشوندگي آن با يك روش جديد و كارآمد، توسط لاتكس هاي پليمري حاوي كوپليمر طراحي شده بر پايه سديم اكريلات ،اكريليك اسيد و آكريلاميد (AM -NaAA-AA) با نسبت¬¬هاي مولي (40-6-54) كه مستقيما از پليمريزاسيون امولسيوني وارون حاصل شده¬است انجام مي¬گردد. در اين روش ايجاد پيوند شيميايي بين گروه¬هاي عاملي سطح الياف با گروه¬هاي عاملي پليمر موجود در لاتكس در اثر حرارت ايجاد مي¬شود. كوپليمر طراحي شده آبدوست به صورت كاملاً يكنواخت روي اين الياف را پوشانده و به صورت يك پوشش پليمري يكدست سطح الياف پلي استر را در بر مي گيرد. جذب آب در الياف اصلاح شده به 70/75 گرم بر گرم مي¬رسد كه نسبت به الياف اصلاح نشده اوليه با جذب 5/1 گرم بر گرم افزايش حدود50 برابري دارد.به عبارت ديگر الياف پلي¬استر معمولي با اين روش ابداع شده به الياف ابر جاذب آبدوست تبديل مي¬گردد. اين الياف اصلاح شده به علت وجود گروه هاي عاملي بسيار زياد و فعال علاوه بر توانايي بالا در جذب آب وخواص آبدوستي چشم گيري توانايي بالايي درنگ پذيري توسط رنگ¬هاي اسيدي و بازي، قابليت ايجاد وگسترش خواص آنتي باكتريال، چرك پذيري كمتر و بهبود در خواص آنتي استاتيك را نيز دارا مي باشند. در نهايت مشخص شد كه در الياف پلي استر ابر جاذب توليد شده در اين اختراع علاوه بر بهبود 50 برابري جذب نسبت به حالت قبل از اصلاح ، استحكام كششي و مقاومت حرارتي الياف نيز به مقدار قابل توجهي بهبود پيدا كرده است.
اين اختراع در زمينه شيمي پليمر و مهندسي پليمريزاسيون است. پليمر شدن امولسيوني وارون روشي است كه در سال هاي اخير توسط دانشمندان بسيار مورد توجه قرار گرفته است. اين روش با وجود قابليت توليد پليمرهايي با جرم مولكولي بالا ، در سرعت هاي بالاي پليمر شدن تا كنون براي توليد غلظت¬دهنده و ميكروژل در ايران مورد استفاده قرار نگرفته است. استفاده مستقيم محصول پليمر شدن به صورت لاتكس از مزاياي ديگر اين روش براي توليد ميكروژل¬ها در مقايسه با روش¬هاي پليمر شدن ديگر مانند روش محلولي است كه نياز به فرآيندهايي نظير خرد كردن و خشك كردن دارند. اما امولسيون¬هاي وارون در مقايسه با امولسيون هاي معمول به طور محسوسي ناپايدار هستند. پايداري اندك امولسيون ها در سامانه هاي امولسيوني وارون منجر به تشكيل غلظت دهنده¬هاي با خاصيت غلظت دهندگي اندك مي گردد. علاوه بر اين، اغلب مقادير زيادي لخته در حين پليمر شدن شكل مي گيرد. در اين كار با طراحي يك كوپليمر كه در آن علاوه بر آكريليك اسيد از منومرهاي آكريلاميد (AM) و2-آكريل آميدو-2-متيل پروپان سولفونيك اسيد (AMPS) با نسبت¬هاي بهينه، استفاده شده پايداري چشم گير در سيستم پليمريزاسيون امولسيون وارون و رشد تصاعدي قدرت غلظت¬دهندگي ميكروژل هاي حاصل گرديد. همچنين در اين كوپليمر طراحي شده از عامل ايجاد كننده اتصالات عرضي (پلي اتيلن گليكول دي كليسيديل اتر، PEGDGE ) براي اولين بار در سنتز ميكروژل¬ها به روش پليمريزاسيون امولسيوني وارون استفاده شد كه در به وجود آوردن يك شبكه 3 بعدي نقش مؤثري دارد. اتصالات عرضي با حمله گروه هسته دوست مونومر به حلقه اپوكسي شبكه ساز و باز شدن اين حلقه ايجاد مي شوند. بنابراين وجود اتصال بين زنجيرها منتهي به تشكيل يك شبكه سه بعدي پليمري مي¬گردد، كه توانايي بالايي در جذب و نگهداري حلال و افزايش خواص غلظتدهندگي و رئولوژيكي محلول دارد. كوپليمر طراحي شده نوعي كوپليمر تصادفي،بر پايه (NaAA-AA-AM-AMPS Poly) و با تركيب درصد مولي اجزاء (8-32-6-54) هستند. اين كوپليمر بيشترين مقدار ويسكوزيته ظاهري را در محيط آبي ايجاد مي¬كند، به گونه اي كه در بعضي از نمونه¬ها ويسكوزيته ظاهري نسبت به كوپليمرهاي بر پايه آكريليك اسيد كه در سنتز آنها از شبكه سازهاي معمول مانند MBA استفاده شده¬است حدود دو برابر افزايش نشان مي¬دهد. اين در حالي است كه مقدار محصول كلوخه شده جانبي در توليد اين كوپليمر طراحي شده نسبت به حالت¬هاي ديگر بسيار نا چيز است.
موارد یافت شده: 4